Blog galerie de artă ArtSpace.ro
Respect pentru artă

Concurs de Crăciun! Câştigă o felicitare pictată originală!

Publicat de admin la 26 - Noiembrie - 2008

Sărbătorile de iarnă aduc fericire şi bucurie în casele voastre. Echipa ArtSpace.ro doreşte să vă aducă o bucurie în plus şi lansează un concurs cu premiu, o felicitare pictată manual realizată în culori acrilice pe pânză din colecţia noastră specială de Crăciun.

Participarea este simplă, adăugaţi un comentariu la acest articol în care să ne povestiţi despre cum vă pregătiţi pentru sărbătoarea de Crăciun şi intraţi automat în concurs.

Premiu

Premiu de Craciun

Câştigătorul acestui concurs va câştiga o felicitare pictată manual realizată în culori acrilice pe pânză, la alegere din colecţia ArtSpace.ro de “Craciun 2008″ (clic AICI pentru a vedea colecţia).

Regulament

  • Concursul se desfăşoară pe perioada 26 Noiembrie - 10 Decembrie
  • Un participant intră în concurs prin publicarea unui comentariu la acest articol pe tema  “Cum ne pregătim pentru sărbătoarea de Crăciun“.
  • Câştigătorul se desemnează prin tragere la sorţi din comentariile acceptate conform cu regulamentul şi va fi anunţat pe data de 11 Decembrie pe acest blog şi prin intermediul adresei de e-mail furnizată la adăugare comentariu.
  • Câştigătorul se obligă să trimită o poză cu el şi premiul primit, care va fi postată pe acest blog la sfârşitul concursului.
  • Comentariile care nu sunt conform cu tema propusă, sunt copiate din alte surse, conţin mesaje publicitare, conţin cuvinte obscene, conţin o sintaxă incorectă, vor fi scoase din concurs şi şterse de pe blog.
  • Vă sugerăm să folosiţi numele real şi adresa Dumneavoastră personală de e-mail (nu va fi afişată public) pentru a evita ulterioare confuzii, nu răspundem pentru datele eronate furnizate la participarea în concurs.
  • În concurs se pot înscrie doar persoane de pe teritoriul României.
  • Prin înscrierea in concurs implicit sunteţi de acord cu regulamentului concursului
  • Vă dorim succes!

Alte articole despre arta...

  • Concurs de Ziua Îndragostiţilor! Câştigă premiu un portret sau o caricatură cu persoana iubită!
    Se apropie cu paşi mari una dintre cele mai aşteptate sărbători de către toţi cei care împart acelaşi sentiment de dragoste reciprocă şi au inimile şi sufletele aproape - Ziua Îndrăgostiţilor. Galeria ArtSpace.ro prin valorile pe
  • Câştigător concurs de Crăciun! Câştigă o felicitare pictată originală!
    Câştigătoarea concursului Concurs de Crăciun! Câştigă o felicitare pictată originală! în urma tragerii la sorţi a fost Scutaru Diana din Iaşi cu comentariul: Anul acesta pentru noi Craciunul are o semnificatie extraordinara din doua motive
  • NOU! Picturi-Cadou de Ziua Îndrăgostiţilor
    Galeria de artă ArtSpace.ro vă propune drept cadou de Ziua Îndrăgostiţilor o colecţie de tablouri în acuarelă cu flori … un cadou special şi o amintire memorabilă din partea Dumneavoastră pentru persoana iubită. Colecţia
  • Caştigătorii premiilor I şi II de la “Concurs de Ziua Îndrăgostiţilor”
    Câştigătoarele premiului I şi II ale concursului “Concurs de Ziua Îndrăgostiţilor. Câştigă premiu un portret sau o caricatură cu persoana iubită!” în urma tragerii la sorţi au fost: Premiul I, un portret în creion al persoanei
  • Retus
    RETUS (fr. retouche) - in sens obisnuit, rectificare partiala, indreptare, interventie “constructiva” asupra unui tablou, etc. Prin consecintele lor imediate sau de durata, retusurile afecteaza unele lucrari. Astfel, scad spontaneitatea acuarelelor, le “pateaza”, iar in tehnica frescei,

55 Comentarii pentru “Concurs de Crăciun! Câştigă o felicitare pictată originală!”

  1. jenny

    In fiecare an, inainte de sarbatoarea de craciun merg prin toate magazinele care vand decoratiuni pentru brad si casa in spiritul sarbatorii.
    Este cea mai frumoasa si neobisnuita perioada a anului. Tot orasul se imbraca in culori vii si stralucitoare. Imi place ca bradul din anul curent sa nu semene cu cel din anul trecut, pentru aceasta cumpar diverse jucarele, in special, imi plac globurile cat mai mari, frumos vopsite in rosu sau auriu.
    Bineinteles, un loc de cinste in pregatirea pentru craciun o ocupa si masa de sarbatoare. Cu o luna inainte rasfoiesc tot internetul in dorinta de a gasi retete noi si speciale de craciun.
    De asemenea, pregatesc si cadouri pentru cei apropiati (rude, prieteni, etc).
    Imi place ca toate in ajunul sarbatorii sa fie deja aranjate, pregatite si impodobite, in asa fel incat sa ma pot bucura cu adevarat de craciun.

  2. alice

    Umplu pereţii casei cu moşi din acei care se urcă pe o sfoară, ghirlande luminoase, îmi cumpăr brăduţ mare pe care îl împodobesc cu tot felul de ornamente. În casă îmi place atunci când miroase a cozonac şi friptură şi răcituri şi bineînţeles a brad.

  3. costi

    Pentru sarbatoarea de Cracun eu ca barbat pregatesc bautura. Am grija sa fie de la tarie pana la bauturi de dama. Trebuie sa recunosc ca de obicei iau mai mult decat trebuie, dar asa sunt eu, imi place sa ma pregatesc. De asemenea strang pe calculator si o colectie frumoasa de colinde de Craciun. Imi place ca de sarbatori sa aud colinde in casa, sa am pomul decorat frumos si sa am familia langa mine.

  4. adriana

    hmm… pai de obicei, ma apuc cu aproximativ o luna inainte sa tin o cura de slabire. o data pentru ca vreau sa arat bine de sarbatori si altadata pentru ca toata lumea stie ca de sarbatori se mai pun niste kg frumusele in plus.
    apoi, imi impodobesc bradutul, am unul artificial (il prefer pe acesta, pentru ca sunt impotriva taierii brazilor). plus la aceasta fac niste fulgi din hartie alba sau colorata si ii lipesc pe geamuri.
    de masa se ocupa mama… :)

  5. Adria

    imi place la nebunie Craciunul!!!! Fac prajituri, mancare aleasa si multa, cumpar jucarii si cadouri pentru baietelul meu si pentru familie. Impodobim bradul toti si asteptam musafiri si pe Mos Caraciun. Invatam colinzi si poezii pentru mosu……..

  6. Laurentiu

    Craciunul prefer sa mi-l petrec alaturi de parinti, consider ca este o sarbatoare de familie. Este un moment care imi place sa-l sarbatoresc alaturi de ei. Mama face o friptura de porc pe care nu as rata-o pentru nimic in lume…

  7. Voicu Adrian

    Craciunul…aceasta sarbatoare este cea mai frumoasa sarbatoare din an! Momentele frumoase petrecute cu cei dragi, atmosfera superba creeata de decoratuni , mirosul cozonacilor si al merelor coapte cu scortisoara, mirosul fumului din sobele cu lemn si aspectul linistit al omatului care se asterne usor pe o ulita slab iluminata de tara, aducand cu drag aminte de poezia ” Iarna pe ulita”, melodiile linistitoare de craciun ,bucuria cadourilor…toate aceste elemente se incadreaza intr-un superb tablou de iarna care aduc numai bucurie in sufletele noastre…Toate acestea alcatuiesc… Elementele vietii…

  8. Paula

    Craciunul il petrec mereu in familie pentru ca nimic nu se compara cu caldura sufleteasca pe care ti-o da o casa plina de oamenii apropiati.
    Asa ca pregatirile le facem mereu impreuna, de la bunica la varul meu de 5 ani toata lumea se implica.Eu iau cd-uri cu colinde pe care le punem sa se auda tot timpul pe fundal.Impodobim bradul (care e mereu natural), in fiecare an putin diferit, ca sa aiba mai mult farmec,desenam braduti si fulgi pe geamuri cu zapada artificiala,punem luminite si o coronita pe usa si o stea mare din beculete la fereastra din camera copiilor.In plus, din fiecare colt al casei iti zambeste vesel un Mos Craciun, un om de zapada, niste reni, un grupulet de elfi si chiar mini braduti plini cu fundite pentru ca punem decoratiuni in toata sufrageria si camera in care servim masa. Impodobirea casei este ea in sine o sarbatoare pentru ca ne ocupam noi,verisorii, de ea si pe muzica de Craciun dansam prin casa, ne batem cu beteala, ne imbracam in ghirlande colorate si facem poze.
    Apoi,femeile din familie se ocupa de pregatirea bunatatilor. Bunica face cozonacii pentru ca ea e specialista,nimeni nu o intrece pentru ca ea foloseste aceeasi reteta pe care o stie de la bunica ei. Eu cu sora mea facem prajiturile, cornuletele cu vanilie,turta dulce si in intreaga casa se imprestie aroma de vanilie si scortisoara. Barbatii se ocupa cu bautura, in special pregatirea unui vin fiert aromat.
    In trecut, bunicii obisnuiau sa cumpere un porc inaintea Craciunului si era un intreg ritual cu taierea porcului si toti participam la pregatirea carnurilor, carnatilor,suncii, gustau soric si niste tuica de Zalau.
    O alta parte a pregatirilor consta in luarea cadourilor.Cred ca e cea mai amuzanta pentru ca toata lumea se ascunde de toata lumea ca sa nu afle cineva ca urmeaza sa primesca.Parem toti niste copii mari.Si prin magazine ne ascundem, iar odata ajunsi cu cadourile acasa le punem undeva bine pana in noaptea de Ajun cand ne furisam pe rand pe intuneric sa ne aranjam sub brad.
    Mergem toti la biserica si e mai mare placerea sa auzi corul cantand colinde.Verisorul mai mic ne spune poeziile pe care le-a invatat la gradinita si seara cantam toti colinde.
    Pana la urma cred ca mult din farmecul sarbatorii il reprezinta chiar pregatirile… E o atmosfera magica si e imposibil sa nu simti ca lumea e mai buna!

  9. adina

    De la inceputul lunii decembrie simt apropierea Craciunului.Colind magazinele pentru a gasi cadourile potrivite pentru cei dragi. Nu aleg cadouri scumpe dar imi place ca acestea sa aiba un mesaj pentru cei carora le daruiesc. Imi pregatesc casa, fac curatenie si cant sau ascult colinde. Apoi imi imaginez cum va arata casa mea de Craciun si adun ce am nevoie pentru a o impodobi. Merg la parintii mei la tara si particip la taierea porcului. In preajma Craciunului pregatesc mancare si prajituri.In seara din Ajunul Craciunului imi place sa merg sa colind rudele apropiate.
    In ziua de Craciun merg la biserica si mergem la masa la parinti. Acolo ne strangem cu totii si prin prezenta lor, a noastra a copiilor si a nepotilor se creeaza o atmosfera speciala pe care mi-ar place sa o transmit mai departe copiilor mei.

  10. cristina

    In fiecare an de sarbatori, impodobesc casa, cu beteala, luminite, apoi vin mancarurile care te imbie cu mirosul lor, prajituri si multe dulciuri. Sa nu uit de cadouri , care sunt cele mai importante si bradul in ajunul Craciunului, colinde si gata zilele si serile sunt magice, parca din poveste.

  11. Naty

    Craciunul este sărbătoarea familiei, a părinţilor, bunicilor, rudelor şi în special a copiilor.

    Anul acesta va fi si mai special pentru familia mea deoarece micuta noastra are 1 anisor si 3 luni si deja si ea participa la pregatiri de Craciun.

    Noi am facut lista de cumparaturi ca sa evitam aglomeratiile de sarbatori: lista cu alimente, globuri si ornamente de pom, cadouri pentru rude. Pentru ca Ami a fost o fata cuminte, taticu si mami iau facut deja cadou: o masinuta cu telecomanda!

    Asa ca Ami asteapta ca si ceilalti membri ai mafiliei sa ii puna ceva sub pom!

    Pomul il cumparam deobicei cu cateva zile inainte de ajunul Craciunului. Dar anul acesta vom cumpara mai repede ca sa nu ramanem fara cel mai frumos brad din oras!

    Speram ca anul acesta ne va prinde Craciunul cu zapada ca sa ne bucuram ca aia mica de fulgi de nea!

    Va doresc tuturor un Craciun Fericit si Un An Nou cat mai bun!

  12. pensionar

    craciunul il petrec in familie imi place sa ma apuc de pregatit cu doar 5 zile inainte ca sa intru in plin in agitatia de dinainte care este si ea un semn al sarbatorilor de iarna.Eu ma ocup de procurarea bradului si a baututilor si bine inteles a cadourilor pe care le tin ascunse pana in ajun.

  13. Mihaela

    De cand am nascut si am o fetita, sarbatoarea de creciun pentru noi e ceva minunat….impodobim bradul toti trei ,facem cumparuturi (in limita posibilitatilor),mergem la finutii mei cu cadouri iar sufletul meu e mult mai usor …las toate problemele…le uit….si intru si eu in lumea lui Mos Craciun….lumea parca e mai buna…cei din jur sant mai luminati la fata …asa vad eu creciunul.CRECIUN FRUMOS TUTUROR

  14. Paula M

    Trebuie sa recunoastem ca sarbatoarea Craciunului este cea mai importanta. Am un bradut artificial pe care imi place sa-l ornez in fiecare an altfel, de aceea cumpar mereu altceva, alte decoratiuni, le folosesc si pe cele care deja le am, dar ceva nou nu strica niciodata. Prin toata casa pun ghirlande colorate, beculete, crengute de brad (proaspat), imprastiate prin casa, la vedere. Imi pregatesc apoi toate cele necesare pentru masa de Craciun, nu-mi lipseste absolut nimic, de la aperitiv, pana la deset. Sampania pentru miezul noptii, colindele etc.

  15. alina

    Astept cu nerabdare de nedescris Craciunul, cu emotie, speranta, fericire. Incerc sa imbin traditia, vechiul, cu noul. Acum, in noua casa, impreuna cu persoana de langa mine am adus din copilaria mea de la tara, din adolescenta mea din casa parintilor si am imbinat cu implinirea pregatirilor in “casa ta”. Incepem prin curatenia de sarbatori, apoi in ajun dimineata, impodobim bradul si casa, facem coronita de masa, ascultam colinde. Seara mergem la parintii mei si o luam de la capat :). Craciunul il petrecem cu parintii nostri. Astept cu uimire si emotie cadoul de sub brad (brazi:) ), iar daca este si zapada totul e perfect.

  16. Hermy

    Mie imi place schimbarea, insa Craciunul inseamna traditie.
    Incepand din decembrie, ma plimb in magazine cu ochii deschisi.
    Pe la mijlocul decembriei personalizez cadourile.
    In sera Craciunului familia sarbatoreste impreuna, dupa care vine randul prietenilor.

  17. Doina Butman

    ***Mesaj editat de moderator. Text copiat. Mesaj scos din concurs***

  18. cristi

    iubesc craciunul,este cea mai frumoasa perioada a anului in care toata lumea este mai buna,toti uita macar cateva zile de rau,imi place sa fac cumparaturi pentru craciun,orice.

  19. groza mihaela susana

    Craciunul este sarbatoaraea preferata a mea si a multor romani…de Craciun ma simt foarte bine…..merg la colindat cu prietenii mei de la unul la altul….si reunim familia….iar pregatirile le fac din timp…in primul rand curateanea generala …apoi pregatesc prajiturile si masa de craciun…sa nu uitam de bradul care nu lipseste niciodata din casa…cumpar cadouri ….abia astept sfanta sarbatoare de Craciun pentru a primi colindatorii….UN CRACIUN FERICIT PENTRU TOATA LUMEA.

  20. groza mihaela susana

    in sfarsit soseste mult asteptata sarbatoare Craciunul…de mic copil abia asteptam sarbatorile de iarna……il asteptam pe mos Craciun si mergeam la colindat cu copiii… apoi am crescut am inceput sa merg la colindat cu prietenii mai mari….de la unul la altul…deja impodobeam eu bradul deoarece parintii nu ma mai puteau pacali cu mos Craciun…insa cadouri erau mereu…acum sarbatoarea ne aduce alte bucurii….colindatorii petreceri, mancare, distractie, etc…sa nu uitam si de cadouri…

  21. groza mihaela susana

    eu ma pregatesc cu sufletul la gura de Craciun….imi place sa primesc musafirii cum se cuvine asa ca pregatesc masa de caraciun , bradul bauturile, etc…primesc colindatorii mici si mari…..bradul il voi impodobi rosu albastru anul acesta deoarece sunt stelista….sper sa mi iasa…

  22. Geanina

    Craciun……Prin definitie e sarbatoarea care ne aduce cea mai mare bucurie in case deoarece semnifica nasterea Domnului nostru IIsus!In primul rand ar trebui sa ne pregatim sufleteste sa avem sufletele curate si lumina in case iar apoi sa ne gandim la placerile pe care fiecare dintre noi ni le permitem unii cu prilejul sarbatorilor,altii in fiecare zi!
    In fiecare an…in noaptea de ajun ma gandesc ca am un noroc aparte…Nu am bogatii si averi dar am o familie care este mereu aproape de mine….Nu pot sa nu ma gandesc in momentul in care pregatesc cozonacii si sarmalele si stau la caldura ca totusi am un noroc….sunt mii de copii care s-au nascut sub o aura nefericita poate nu numai ca au ramas singuri pe lume…abandonati…dar nu au un camin si nu pot sa se bucure macar de aceasta sarbatoare minunata!
    Nu pot sa spun ca am un ritual anume dar am bucurie in suflet si toate pregatirile pe care le fac pentru aceasta sarbatore le fac cu drag!Cred cu tarie ca cea mai buna pregatire e cea sufleteasca!

  23. tursan paul

    Se spune ca daca inchizi ochii si iti doresti ceva cu adevarat acea dorinta se poate indeplini in seara de Craciun!Nu exista om care sa nu simta spiritul acestei sarbatori si care sa nu se pregateasca intens.Aceasta sarbatoare este perceputa diferit de la om la om!Oamenii in varsta pregatesc masa si tot ce isi doresc e sa fie alaturi de copii, nepotii, intr-un cuvant rudele lor in timp ce tinerii isi doresc sa faca o petrecere sa sarbatoreasca in stilul lor, iar cei mici traiesc aceasta sarbatoare cel mai pur deoarece prin colindele lor care rasuna peste tot ne vestesc nasterea Domnului!
    Fiecare om se pregateste si in fiecare camin in noaptea de ajun domneste bucuria, mirosul de vin fiert,sarmale,mere coapte, scortisoara si cozonaci care mereu vor fi un simbol al Craciunului pe langa vest vor fi un simbol al Craciunului pe langa vestitul brad si batranul mos!

  24. Fabi

    In primul si-n primul rand cumpar din timp un cadou placut pentru iubita mea. Dupa asta ma dedic la organizare, si anume: impodobire brad si casa, cumparaturile necesare si absolut tot ce e necesar pentru a creea o atmosfera mai mult decat placuta si speciala pentru ca acest Craciun vreau sa-l petrec doar cu ea; cred ca este cel mai frumos sa petreci Craciunul in intimitate, ma refer la noaptea de Craciun .. iar apoi a 2-a zi dimineata intrunim familiile si prietenii de suflet. Mai frumos si simplu de atat se poate ?

  25. iustina

    Pentru mine cele mai frumoase sarbatori sunt cele de iarna.Pregatirile de craciun incep prin curatenia casei….e foarte important ca mica mea casuta sa arate bine.Apoi incerc sa-mi fac un meniu,pe care il voi pregati pentru cei dragi.Seara de craciun este una speciala:impodobesc bradul,fierb vinul(care pentru mine este o specialitate…),mirosul de portocala,scortisoara…,ador sa ornez prajiturile.Cea mai frumoasa pregatire ramane totusi cea sufleteasca…sa fii fericit,sa iubesti si sa fii iubit,sa ai un sprijin chiar daca nimic din cele materiale nu se gasesc pe masa ta.Sa simpti cu adevarat spiritul craciunului.

    Victor a răspuns:

    ***Mesaj editat de moderator. Concursul s-a terminat pe data de 10 Decembrie 2008, nu mai sunt acceptate mesaje.***

    mirosul de cozonac şi vin fiert cu scorţişoară şi alte mirodenii au intrat de pe acuma în casa mea prin descrierea pe care ai făcut-o. Mă bucur când văd că în lumea aceasta plină de neprevăzut şi multă suferinţă, sunt oameni care trăiesc sărbătorile cu adevărat. Fi fericită şi primeşte în suflet colindul meu.

  26. Marguta Bogdan Ionut

    Ma pregatesc mai mult sufleteste pentru Craciun,la urma urmei asta conteaza,sa fim fericitzi,nu neaparat sa ne bucuram de cadouri scumpe!

  27. badea andreea

    ***Mesaj editat de moderator. Text copiat. Mesaj scos din concurs.***

  28. stan oana madalina

    De cand a venit pe lume fetita noastra Ioana ,parca si sarbatorile si pregatirile au alt sens.De la dulciurile lasate de Mos Nicolae in ghetute,la impodobitul bradutului,la scrisoare catre Mosul si emotia din Ajun-toate parca le traim cu mult mai multa intensitate.Prin ochii ei am redescoperit ceea ce inseamna cu adevarat Craciunul-nu goana dupa cumparaturi,liste si cheltuieli inutile sau planuri pt petreceri cine stie pe unde,ci liniste,recunostinta,bucurie ,emotie,incredere.Anul acesta ca de doi ani incoace sarbatorim Craciunul acasa,cu bucate pregatite de noi,cu podoape si colinde.si neaparat cu multa multa veselie

  29. Ciobanu Ionut

    noi cu familia plecam in fiecare an la tara, la bunici. Mama, sora si bunica pregatesc multe bunatati pentru masa de craciun.bunicu si tata taie porcu.eu ajut la impodobirea bradului si aranjarea casei pentru sarbatoare. de asemenea invat colinde noi, ca sa merg cu colindu prin sat impreuna cu prietenii mei.

  30. AleX

    Ca in fiecare an umplu casa cu ghirlande , beteala , mosuleti de craciun (ca intr-o atmosfera de sarbatoare) luminitele in toate tonurile de culorii , noaptea stralucesc si iti da o senzatie placuta cand le vezi , mirosul de mandarine de sub brad (desemneaza apropierea si totodata trecerea spre noul an) e un semn aparte ca Anul Se Sfarseste si totodata mai trece un an din viatza noastra !!! :) La Multi Ani 2009 !

  31. Neagu Bianca Alexandra

    Se stie ca Sarbatoarea craciunului este o sarbatoare Sfanta iar revelionul specifica faptul ca trecem intr-un nou an.
    Astept cu nerabdare in fiecare an sa vina sarbatoarea craciunului pentru ca stim cu totii cat de importanta este, venirea pe lume A Domnului Nostru Isus Hristos! cele mai frumoase momente sunt atunci cand impodobesti bradul, incarci masa cu de toate, privesti la fereastra cum cad fulgii de nea,primesti cu drag colindatorii, il astepti pe Mos craciun si il primesti pe Domnul asa cum se cuvine! Acestea sunt gandurile si faptele mele, o spun cu sinceritate.Sarbatori fericite!

  32. Angela

    Cum ne pregatim pentru sarbatoarea de Craciun?
    Din pacate nu prea ne pregatim cu multe lucruri ca nu ne permitem si facem cheltuieli in limita posibilitatilor.
    Cei 2 copii ai mei se multumesc cu jucarii de 4-8 ron si nu sunt pretentiosi pentru ca stiu ca asta e tot ce ne permitem.
    Incercam sa ii facem fericiti,dar,datoriile noastre sunt pentru 10 ani.
    Speram ca peste 10 ani situatia noastra o sa fie altfel.
    Va pot spune cum imi doresc si cum visez sa fie pregatirile pentru sarbatoarea Sfanta de Craciun.
    As dori sa cumpar cadouri la toti cei dragi,sa ii adun pe toti in jurul bradului meu de Craciun unde sa ii astepte cadouri pe gustul lor,as dori sa le cumpar si copiilor mei jucarii asa cum isi doresc ei,as dori sa impodobesc masa si sa asez tacamuri aurite si pahare de cristal,as dori sa fac cozonac,dulciuri si mancaruri traditionale si gustoase,as dori sa ma pot machia si aranja cu produse mai scumpe decat cele care le iau de la buticul din fata blocului ca sa se mandreasca sotul cu mine si copiii ca au o mama asa frumoasa,as dori … multe,dar,din pacate raman numai cu dorintele.
    CE PACAT!
    De multe ori,nici nu-mi permit sa-mi doresc ceva.
    SARBATORI FERICITE SI MULT BELSUG!

  33. Cimpoeru Daniela

    Cum ma pregatesc de Craciun
    Ma numesc Cimpoeru Daniela,
    Am 2 copii,o fata de 11 ani si un baietel de 4 anisori.Eu sunt foarte preocupata de sarbatori.Sunt atatea de facut.Dar stiu sigur ce voi face.Intai le voi lua copiilor mei multe cadouri ce isi doresc ei(jucarii,reviste etc.) si ii iau sotului meu cadoul perfect.dupa ce am terminat pasul I acum vine partea cea mai grea,dar si partea care-mi place cel ami mult!Trebuie sa gatesc.Voi face o prajitura cu frisca deasupra.Am mai fcaut-o odata si stiu ca este delicioasa.Voi face sarmale pe care copii si sotul meu le adora.Dupa aceea sunt sigura ca mult doritele sarmale sunt in siguranta,departe de copii sau de sotul meu pana in Noaptea Sfanta a Craciunului.Insa soseste si pasul III de care nu ma ocup eu dar imi place sa privesc.De asta se ocupa fiica mea,Andreea si sotul meu,Marius adica IMPODOBIREA BRADULUI.Multa beteala,luminite multicolore,bomboane si multe altele.Dupa aceea stam pana se face seara si le spunem copiilor ca trebuie sa se culce ca sa vina Mos Craciun.Se duc in pat,sting becul,si se culca cu gandul la cadourile pe care le vor primi.Eu si Marius(sotul meu)punem cadourile sub brad si ne culcam.
    Asa iese o seara minunata de Craciun dar mai frumos este sa-i vazi pe copii incantati de cadourile primite.Daca ei sunt fericiti suntem si noi.
    SFARSIT

  34. groza mihaela susana

    sanatate ca -i mai buna decat toate..degeaba aveti palate daca nu-i sanatate?

  35. Damian Florentina

    In anii trecuti, cand se apropia luna decembrie, o ajutam pe mama la curatenie, la gatit, iar in ajunul Craciunului imi placea sa impodobesc bradul… intotdeauna l-am aranjat diferit si mult mai frumos..cu gust :D… anul acesta..probabil voi fi singurica… la facultate sau la munca… cu siguranta la munca… si poate voi reusi sa ajung si pe acasa… macar sa impodobesc bradul… sa umplu casa cu ramuri de brad..si luminite…. si sa ascult colinde… sa downloadez toate colindele de pe net… si sa fiu cu familia….:)… pupa…

  36. let maryo

    salut oameni buni. Va spun de pe acum sarbatori fericite si tot ce va doriti sa vi sa inplineasca in seara de Craciun. ce pot sa va zic ca sunt un mare admirator al sorbatorilor de iarna si cel mai mult imi place cand toti prieteniI ne adunam inpreuna si sarbatorim asa cum ne pricepem noi mai bine cu gratare mancare multa si mai ales buna voie … o tragem si de un brad bradut plimbari in oras searea!! ce sa mai zic o minunatie sunt aceste zile ce zic eu zile acesta luna decembrie .Va pup si va urez sarbatori fericite tuturor ma duc ca mai multe de pregatit pana pe 25.12.08

  37. MUSAT CLAUDIA

    PENTRU CA NE-AM MUTAT DE CURAND IN APARTAMENTUL NOSTRU, SI ESTE PRIMUL CRACIUN IN CASA NOASTRA, IL VOM PETRECE LA NOI ACASA.
    Mos Craciun va veni cu sacul plin pentru copii ( suntem familii tinere cu copii mici) si apoi vom continua cu o masa imbelsugata pregatita de toti.
    Fiecare vine cu ce poate. Bineinteles ca eu ca si gazda voi pregati niste surprize culinare cu care sun recunoscuta in cercul nostru de prieteni. Prietenii suntem de fapt niste rude apropiate care avem multe lucrui in comun: serviciu, copii de aceeasi varsta, etc.
    La un moment dat vom face apel la bunici sa-i preia pe cei mici sa ne putem continua petrecere ca la carte.
    Va multumesc pentru atentie!

  38. artmiss

    Nu ma pregatesc inca, insa iata cum mi-ar placea sa ma pregatesc: rezervare la avion pentru Praga, acolo eu si el vom sta de pe 23 pana pe 27 la pritenii nostrii care locuiesc acolo. Vom petrece un Craciun cald si frumos intr-o familie mixta (el ceh, ea romanca), vom depana amintiri, canta colinde, vizita orasul, vom face si mici cumparaturi, dar cel mai important vom fi impreuna intr-un oras de poveste cu priteni dragi :).

  39. osiceanu

    De Craciun impreuna cu familia impodobim bradul cu globulete,stelute si beteala.Facem multe gustari delicioase.Lipim de geam Mosi Craciuni si facem forme cu sprei.Cel mai mult imi place cand merg impreuna cu sora mea la colindat.In ajunul Craciunului asteptam langa brad cadourile promise de la Mosu.

  40. elena :)

    craciunul…un cuvant pe care de multi ani nu l-am mai simtit…parintii mei sunt plecati si niciodata nu am fost impreuna de sarbatori…bradul mi se parea impodobit cu lacrimi de dor…dar astazi traiesc cu marea speranta ca aceasta sfanta sarbatoare ne va uni…am placerea sa petrec sarbatorile in italia alaturi de dansii…stiu ca nu va fi ca ACASA…la romani…cu colindatori…mancare romaneasca….muzica specifica…dar stiu ca sarbatoarea va fi in sufletul nostru…nu astept nimic de la mos craciun decat sa fiu alaturi de parintii mei macar in sfanta seara…sa ma bucur de aceste minunate zile alaturi de persoanele pe care le iubesc cel mai mult de pe fata pamantului….asa stiu ca voi provoca o mare fericire in sufletul alor mei….voi poposi in tara lor cu cate un pic din traditiile romanesti….De abia astept !….

  41. lila

    Ma fascineza ritualul de decorare a casei in acest timp si vizitez toate magzinele cu tot felul de decoratii stralucitoare.
    Pe unele ornamente le realizez chiar eu (pictez,lipesc tot felul de materiale din natura)si sunt foarte mandra de ele!
    Si maiales -bucuria sarbatorilor si bucuria din noi ne face viata mai frumoasa!

  42. mihai

    abia astept sa vina craciunul, sa mancam, sa colindam, sa ne distram. doar o data pe an e craciunul!!

  43. Diana Scutaru

    Anul acesta pentru noi Craciunul are o semnificatie extraordinara din doua motive importante: sunt insarcinata in 9 luni, si chiar pe 26 decembrie asteptam sa vina pe lume, puisorul nostru drag, Ioana. Vom impodobi casa cu un brad natural, globuri rosii si ghirlande argintii, cu lumanari parfumate, bomboane de pom, iar la patutul micutei, pe perete, vom lipi renii Mosului, cu stelute si o instalatie. Un alt motiv de mare sarbatoare, este faptul ca este primul Craciun petrecut in casa noastra(suntem proaspat casatoriti), si practic, primul brad realizat in familie.
    Acum, Domane ajuta sa reusim sa impodibim casa inainte de venirea noului membru, sa nu se grabeasca micuta si sa vina mai devreme.

    Va pup!
    Diana

  44. Maria Mirabela Stricafier

    De abia astept sa plec din Bucuresti si sa merg de Craciun la mine acasa, la parinti. 2 saptamani in patul meu, sa ma trezeasca catelusul meu, mami sa-mi faca mancare, sa ma uit la tatii cum taie lemne afara si sa nu ma gandesc la nimic, doar sa fiu aproape de familie si prieteni.

  45. corpus_perlucidus

    Totul începe în dimineaţa zilei de 24 când dau o fugă până în piaţă, cumpăr 3 portocale (mai verzi de felul lor şi mai pipernicite ca să fie mai ieftine).

    Ajung acasă şi stropşesc portocalele de geam pentru a mirosi frumos în casă, coaja o pun pe calorifer, mirosul astfel crescând în intensitate. Pun zahăr peste pulpa rămasă şi o pun pe geam, afară (frigiderul ni l-au luat cămătarii, că pe Bunica au luat-o iarna trecută), pentru diseară (să am şi eu ce mânca).

    Cum Crăciun fără brad nu există, ţâşnesc din casă către ţiganul din colţul blocului care ţipă cât îl ţin buşonii de la palton : “Ia-le bradu` neamule”. Cât timp el se benoclează în decolteul Crăciuniţelor Roşii şi Albastre de pe stradă, eu şterpelesc a mai faină creangă de brad şi o iau la sănătoasa.

    Tot fugind, mâncând pământul (deh, foame în lume, “famelie mare, renumeraţie mică, dupa buget”) realizez ca trebuie sa îmi pun în practică mişcările à la Matrix/Kung-Fu Panda/Blonda la Drept pentru a mă feri de bulgării ascuţiţi meniţi să-mi taie capul. Dap, comerciantul rom (32 grade alcoolice) şi-a dat seama de lipsa unei dungi verzi din garderoba d-lui Brad. Îmi trag sufletul şi glandele mucoase pe cămeşa mé de sărbătoare, spălată de Mama (la Paştele trecut) în timp ce închid uşa blocului. Apărată fiind de interfon mă îndrept ţanţoşă spre trepte, nu înainte de a mă hlizi cum ştiam eu mai bine.

    Zbucnesc în casă şi dau navală în cămara (neaerisită, pentru a păstra mirosul ultimelor murături ale lu` Bunica) lu` frati-mio care încă doarme cu gura deschisă şi saliva până la urechi. Îi zic : “Ghiorghieee ! Scuală, uăii nătăfleţule, că aviem brad” şi îi dau pe la urechi cu creanga. “Na şi vriei fa, di şi mă scoli amu ? Nu vezi că încă îi divreme ?”. Pusă oleacă pe gânduri, încep să cred că poate are dreptate … îmi zvânt ochii înspre vazduh, dar ce să vezi ? soarele la jumate … Îl prind de urechi şi-l ridic : “E trecut di doişpi, bei girafă care eşti ! Haidi, oi, scoală să-mpodobim craca!”

    Gheorghe, “afumat” de aseară de la pufoaica de a băut-o cu prietenii lui şi afumat de mirosul de sarmale ce venea de la vecini se trezeşte ca electrocutat şi sare pe geamul de la cămară zbierând : “Mama I’m coming homeee” … din păcate frati-miu a uitat că noi stăm la parter şi tot ce a reuşit să facă a fost să-şi ia nişte înjurături de la Nea Mitică, vecinu’ de la 2, proprietarul gardului şi a grădinii prin care a plonjat cu succes.

    Toate astea fiind trecute, Mama ne face masa de prânz: un cartof copt în focul de la ghena de gunoi. După ce mulţumim Domnului (preşedinte) că “Trăim bine“, Tata sugerează o rugăciune elaborată şi ne trage câte una după cap şuierând printre dinţi “să fim mai cuvioşi”. Eu mă uit la Gheorghe, Gheorghe la Mama, Mama pe sub sprânceană la Tata, Tata priveşte patriarhal la toţi trei … noi ridicăm din umeri şi începem rugăciunea. Când am gătat rugăciunea, gătat era şi cartoful. Mama, eu, Gheorghe şi Tata aveam toţi o faţă nedumerită şi plină de ură … cine să fi fost măgarul care l-a mâncat pe tot? Ne uitam unii la alţii gata-gata să ne ucidem când, hop, ce sa vezi? Tata avea urme de cartof pe piept! Toţi trei sărim cu furculiţa spre dânsul, dar ne oprim sub privirea ingheţată şi solemnă a acestuia.

    “Neruşinaţilor!!!”, strigă tata. ”Chiar credeaţi că aş fi avut inima să-l mânc numa ieu??? Eu v-am vrut doar binele … cartofu’ era stricat … ăăă ăăă … n-am vrut să vă-mbolnăviţi, atâta doar.”
    Nici unul nu-l credea pe tata, dar să te rişti a primi o corecţie?

    Cu foamea-n glandă îl iau pe frate-miu de-o aripă şi mergem să facem ghirlande pentru brad. “Daca mâncare nu-i, să fie spirit de sărbatoare”, îmi zic. Din conservele goale de peşte facem cele mai tari globuri; pe Chitina, cerşetoarea din scara blocului, am rugat-o să ne împrumute carton din patul ei, pentru a ne face şi noi betea, să intrăm în rând cu oamenii. Mai lipsea parcă ceva … Rapid m-am îndreptat către Slăbuţu’ (copilul supraponderal al Marghioalei, vecina de la 5) ce mânca bomboane şi ciocolată fix în faţa ferestrei noastre. Am aşteptat să termine tot, timp în care salivam până şi la ciocolata ce i se prelingea din gură pe burdihan şi mai apoi pe cimentul îngheţat, şi am început să strâng ambalajele de pe jos.

    Având acum craca împodobită cu de toate, eu şi frate-miu am început a cânta maneaua romanului nostru Traian, vrednic luptător al neamului.

    De bucurie, Tata se hotărăşte să încingă spiritul de sărbătoare şi atmosfera şi dă foc la craca împodobită cu atâta grijă de noi, aducând astfel căldura în casă (doar nu vă aşteptaţi la minuni de la Termoficare, cum ar fi calorifere calde în Decembrie, nu ?) şi sufletele noastre. Moment oportun să luăm portocalele îngheţate şi să ne răcorim, voioşi că moşul a fost darnic şi anul acesta.

    Sfârşit?

  46. CRISTIAN ELENA

    Pentru mine, Sfanta sarbatoare a nasterii Domnului este o mare bucurie sufleteasca….Pe langa faptul ca ma vad cu toate rudele si sarbatoresc cu mare daruire sufleteasca, simt ca Dumnezeu este aproape de mine si de cei din jurul meu.
    Anul trecut, pe vremea asta tin minte cum mama mi-a facut o surpriza frumoasa , impodobind bradul cum numai ea stia s-o faca….Dar abia la o saptamana dupa ce a trecut Craciunul, s-a stins din viata. Am suferit foarte mult cand a trebuit sa despodobesc bradul si sa ma pregatesc de alte lucruri….Dar mai stiu ca Dumnezeu a vrut sa mi-o ia pe mama dupa ce a trecut Craciunul si sa ma bucur de acest timp alaturi de ea.
    Stiu din tot sufletul meu ca este alaturi de mine si de cei dragi ei. Stiu ca zambeste cand zambesc si eu si ca ma imbarbateaza atunci cand sunt trista.
    Sunt fericita, si nu am ezitat un moment sa aplec capul si sa spun ca nu pot face ceva….sunt foarte hotarata sa traiesc aceasta viata cu zambetul pe buze…orice ar fi.
    Dragi prieteni, doresc ca aceasta sarbatoare sa va aduca liniste in suflet, puritatea sufleteasca de care toti avem nevoie, sa va bucurati de aceasta sarbatoare alaturi de cei dragi si
    sa iubiti…

    Daca vrei sa fii fericit o singura zi, razbuna-te,
    Daca vrei sa fii fericit toata viata, IARTA.

    Craciun fericit !

  47. Roxana

    Craciunul … ar trebui sa fie un motiv de bucurie, insa anul acesta nu va fi asa … Logodnicul meu va pleca inainte de sarbatori sa lupte alaturi de ceilalti impotriva talibanilor …
    Ma gandesc cu teama la ce s-ar putea intampla, asa ca adio liniste de sarbatori…
    Sarbatoare va fi cand se va intoarce.
    Acum, Doamne ajuta si sa ne auzim cu bine!

    Sarbatori fericite tuturor!!!

  48. Manu

    Atunci cand esti student pana si Craciunul este altfel :) Inainte de Craciun o sa merg acasa la parintii mei pentru a ajuta la pregatiri si binenteles sa ii vad. Dar Sarbatorile o sa ma prinda alaturi de prietenul mei si prietenii nostrii in jurul bradului deoarece aici suntem o familie mare :) si cum nu toti pot ajunge acasa am hotarat sa ne facem Craciunul impreuna. Sincer, abia astept sa fim toti mazgaliti de la prepararea mancarii si a prajiturilor. :))
    Tuturor la dorec Sarbatori Fericite!

  49. lungoci carmen

    ***Mesaj editat de moderator. Text copiat. Mesaj scos din concurs.***

  50. Badea MIHAELA

    CRACIUNUL ESTE O SARBATOARE FOARTE FRUMOASA.
    DE CRACIUN IMPODOBESC BRADUL, PUN PRIN CASA TOT FELUL DE DECORATIUNI (MOSI, STELUTE, CIORAPEI ROSII IN CARE MOSUL SA IMI PUNA CADOURILE).
    DEABIA ASTEPT SARBATOAREA CRACIUNULUI.
    NU TREBUIE SA UITAM SA NE PREGATIM SI SPIRITUAL

  51. Cami Ciurusniuc

    Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare a sufletului meu! Este sarbatoarea daruirii, a iubirii si a armoniei! Atat de mult suflet pun in tot ceea ce fac pentru aceasta sarbatoare si cu atat de multe emotii o astept, incat , atunci cand se termina, ma cuprinde tristetea dar, ma consolez cu cele ce vor veni! Ma pregatesc cu bucate alese, de altfel fac listele de cumparaturi si listele cu bucatele pe care le voi pregati cu doua saptamani inainte de Craciun. Chiar astazi, cand va scriu, mi-am cumparat si bradul, un brad superb pe care abia astept sa-l impodobesc impreuna cu fetita mea. Curatenia generala, asa ii spunem noi curateniei dinainte de Craciun, este obligatorie si aceasta o voi face de saptamana viitoare. Nu vor lipsi din casa mea prajiturile si mai ales cozonacii pe care-i coc in ajunul Craciunului. Cand se insereaza, bucuria ce ma cuprinde la auzul colindelor, nu are margini…Usa mea e deschisa tuturor colindatorilor pe care-i raspaltesc pentru colinda lor cu prajituri, bomboane de pom, fructe si bani. Apoi il asteptam pe Mos Craciun cu darurile sale, iar fericirea din ochii fetitei mele imi umple sufletul de bucurie! Chiar de dureaza atat de putin, Craciunul este sarbatoarea sufletului meu si-mi doresc sa ma bucur de magia sa toata viata!

  52. vieru liliana mariana

    LUMINI SCLIPITOARE,MIROSURI INCREDIBILE CE RAZBAT DIN BUCATARIE,MANCARURI APETISANTE SE ZARESC PE MESE ,BOMBOANE COLORATE AGATATE IN BRAD DARURI MINUNATE AMBALATE FRUMOS SI PUSE SUB BRAD CE MERITA CERCETAT…IAR DACA MAI AI SI UN COPIL MIC ESTE FIRESC SA ITI PROPUI UN PLAN REALIST IN PRIVINTA MODULUI IN CARE SE VA DERULA CATEVA ZILE DE PETRECERE ,ASTFEL INCAT TIHNA SA NU ITI FIE IN NICIUN FEL STIRBITA INTR-O PERIOADA CE SE VREA A FI DE PETRECERE SI RELAXARE

  53. admin

    Vă mulmim tuturor pentru participare!

    Concursul s-a încheiat. Nu se mai acceptă mesaje.
    Rezultatul va fi afişat la ora 00:00 11.12.2008

    Echipa,
    ArtSpace.ro

  54. admin

    CASTIGATOR LA CONCURSUL “Concurs de Crăciun! Câştigă o felicitare pictată originală!” ORGANIZAT DE ARTSPACE.RO, IN URMA TRAGERII LA SORTI ESTE:

    ==Diana Scutaru==
    (ati fost informata prin email pe contul de Yahoo, va rugam sa verificati si mesajele din folderul BULK sa nu fi ajuns intamplator acolo.)

    cu comentariul:

    Anul acesta pentru noi Craciunul are o semnificatie extraordinara din doua motive importante: sunt insarcinata in 9 luni, si chiar pe 26 decembrie asteptam sa vina pe lume, puisorul nostru drag, Ioana. Vom impodobi casa cu un brad natural, globuri rosii si ghirlande argintii, cu lumanari parfumate, bomboane de pom, iar la patutul micutei, pe perete, vom lipi renii Mosului, cu stelute si o instalatie. Un alt motiv de mare sarbatoare, este faptul ca este primul Craciun petrecut in casa noastra(suntem proaspat casatoriti), si practic, primul brad realizat in familie.
    Acum, Domane ajuta sa reusim sa impodibim casa inainte de venirea noului membru, sa nu se grabeasca micuta si sa vina mai devreme.

    Va pup!
    Diana